+90 (216) 599 00 50 / +90 (312) 265 00 72

IBM Rational DOORS Web Access

Rational DOORS gereksinim yönetimi uygulamasına Web tabanlı erişim

IBM Rational DOORS Web Access

Rational DOORS gereksinim yönetimi uygulamasına Web tabanlı erişim

Rational DOORS, gereksinimlerdeki değişiklikleri yakalamanıza, izlemenize, analiz etmenize ve yönetim ve yönetmelikler ile standartlara uyduğunuzu kanıtlamanıza olanak sağlıyor, DOORS client ve DOORS Web Access olmak üzere iki versiyonu bulunmakta. DOORS client exe tabanlı çalışır, DOORS’un bütün kabiliyetlerini en üst ayrıntısına kadar kullanma imkanı sağlar, ayrıca DOORS client versiyonunda kullanıcılarınızı yönetebilir, admin yetkisi gerektiren (backup alma, restore etme gibi..) işlemleri yapabilirsiniz.

DOORS Web Access ise DOORS’ta bulunan gereksinimlerinize web tabanlı erişim sağlar. Daha basit kullanıcı işlemlerine olanak sağlar. DWA iki çeşit erişim çeşidi bulunmaktadır, reviewer mode ve editor mode. Reviewer modunda projelere, klasörlere ve formal modüllere read-only yetkiniz bulunur fakat requirementler üzerine yorum yapabiliyorsunuz. Eğer editor modu için bir lisans erişiminiz varsa, formal modül üzerinde gereksinim ve attribute oluşturma, kopyalama, düzenleme, taşıma ve silme işlemlerini yapabilirsiniz.

Rational DOORS Web Access, geliştirme sürecinizde işbirliğini ve gereksinimlerin kullanılmasını teşvik etmenize yardımcı olur. Bu Web istemcisi, merkezi gereksinim havuzuna ve resmi olmayan gereksinim tartışmalarına erişim sağlar.

Gereksinim havuzu: Paydaşların bir Web tarayıcısı aracılığıyla yeni gereksinimler eklemesine, var olan gereksinimleri analiz etmesine veya ayrıntılı olarak ele almasına ve bir belirtimi doğrulamasına olanak sağlar.

İzlenebilirlik: Geliştirme ekiplerinin etki analizi ve izlenebilirlik uyumluluğu için iki yönlü izlenebilirlik oluşturmasına olanak sağlar.

Gereksinim tartışması: Gereksinim tartışmaları aracılığıyla iş kullanıcıları, pazarlama, yükleniciler, sistem mühendisleri ve iş analistleri arasında işbirliğini teşvik eder.

Ölçeklenebilirlik: Tek gereksinim havuzunu eşzamanlı olarak kullanan kullanıcı sayısını artırarak ölçeklenebilirliği geliştirir.